В навечерието на 20-годишнината от създаването на Карол Капитал се навършва и 10–годишен юбилей от партньорството ни с британския асет мениджър, Schroders. Поводът отбелязахме на среща с наши клиенти, кратка презентация относно финансовия пазар и онлайн поздрав от Alexander Prawitz, Регионален Мениджър в Schroders. 

Половината от нашата история е тясно свързана с базираната в Лондон глобална инвестиционна компания. Самите Schroders са вече на 222 години и са преминали през едни от най-вълнуващите събития на стария континент - периоди на икономически разцвет и борсов възход, както и на кризи, рецесии, войни и бедствия. Въпреки всичко днес Schroders са по-големи и стабилни от всякога – с активи над EUR 800 млрд., 4 хиляди експерта на 5 континента, над 200 фонда във всички активи и региони.

Над 700 фонд мениджъри, анализатори, стратези и икономисти са базирани във всички кътчета на земята, за да захранват глобалната им мрежа с локални знания и уникални инвестиционни идеи. Schroders предлагат всеобхватен набор от взаимни фондове в акции, облигации и алтернативни активи във всички географски региони и икономически сектори. Освен инвеститори с цел печалба за своите клиенти, Schroders са лидери в интегрирането на ESG процеси с грижа към природата и обществото като:

Global Sustainable Growthфокусът е изцяло върху инвестиции в компании, които отговарят на критериите за устойчивост

Global Sustainable Food and Water – фондът инвестира в компании, които се борят за прехода към устойчиво осигуряване на храна и вода

Global Energy Transitionинвестиции в компании, свързани с глобалното преминаване към нисковъглеродни източници на енергия

Healthcare Innovationфокус върху инвестиции в компании от сферата на здравеопазването и медицината в целия свят

Global Climate Changeфондът инвестира в компании в целия свят, за които се счита, че ще бъдат повлияни благоприятно от усилията за приспособяване към или ограничаване на влиянието на глобалните климатични промени.

(Можете да инвестирате в тези и подобни фондове еднократно чрез нашите готови стратегии, както и чрез спестовен план с регулярни малки месечни вноски.)

Приносът на Карол Капитал към тази история на успеха е лесният достъп, който от 2012г. предоставяме към тези глобални инвестиционни възможности на хилядите ни индивидуални, корпоративни и институционални клиенти. За 10 години инвеститорите в България и Румъния ни довериха почти 200 млн. лв. в близо 200 фонда на Schroders, регистрирани в Люксембург.

Какво споделят наши клиенти на фондове Schroders

След кратко проучване на Карол Капитал като компания, предлагаща услугите, които ми бяха нужни, разбрах че мога да разчитам на професионализъм, постоянство и знание, породено от изградените вече традиции в този бизнес. Нямах съмнение, че искам да работя с тях. Шръодерс, също така отговори на моите очаквания по отношение на устойчивост през годините, балансирано портфолио и международно присъствие.
Милен Желев, Оперативен мениджър, ИТ сектор

Преди близо 10 години реших да инвестирам. Удволетворена и спокойна съм от решението си. Огромно доверие в екипа на Карол Капитал и партьора им Шрьодерс и удоволствие от работата ми с тях. Резултатът винаги е добър, когато емоционалното и рационалното са в основата на решенията ни.
Калина Николаева, Мениджър в сферата на търговията с медицинско оборудване

Инвестирам спестяванията си с цел да подсигуря финансово доброто образование за децата ни в бъдеще. По този начин давам и личен пример за отношението към личните финанси. Доверието ми към Карол и техния партньор Шрьодерс не спира да расте всяка година.
Зорница Попова, Служител в Министерство на Иновациите

Избрах Карол Капитал и Шрьодерс поради огромния избор от фондове в различни сфери и индустрии, както и заради минималните такси и професионалното консултиране от страна на Карол. Другото, което ме спечели беше възможността за бърза ликвидност и липсата на задължителен характер за продължителност на инвестицията.
Константин Икономов, Мениджър, Българска голф асоциация

Правя вноски на името на служителите си като част от социалния пакет. Това мотивира допълнително хората, а мен защитава от текучество, което в нашия сектор е на ротационен принцип, защото никъде не се подготвят кадри освен в практиката.
Ани Чакърова, Собственик на компания за международна спедиция

От години заделям част от дохода си към спестовния план на Карол Капитал чрез фонд на Schroders. Дългата ми лекарска кариера и житейски опит ме направиха спестовна и отговорна към парите. Искам да дам добър пример на своите деца и внуци.
д-р Юлиана Лазарова, Лекар

Какво е взаимен фонд