В рубриката „Лицата на Карол“ ще ви представим хората, които стоят зад финансова група Карол и ще ви разкажем какво точно работят те, какво обичат да правят в свободното си време и още нещо... Днес ще ви срещнем с един човек, който обожава да пътува из Европа, отделя колкото се може повече време на близките си и не може да разбере защо някои хора вземат наркотици - Бистра Коцева.

Здравей, Бистра! Ще споделиш ли с читателите на блога на Карол малко повече за твоята работа в Карол. С какво точно се занимаваш и какви са твоите задачи?

В Карол Капитал Мениджмънт ръководя отдела за работа с клиенти. С голямо удоволствие си върша работата и мисля, че и клиентите ни го разбират :) Простичко казано - аз и моите колеги, с помощта на инвестиционния ни отдел, помагаме на клиентите ни за управлението на личните им финанси - в какво да инвестират, кога, колко средства и така нататък.

Какво обичаш да правиш в свободното си време? Разкажи ни за твоето хоби, коя е твоята страст извън работата ти?

Не бих определила любимите ми занимания като моя страст :) Но си имам любими неща - нов филм, който да си "свалим" и да гледаме у дома. Два пъти в седмицата на спорт с любима музика на слушалките - за мен музиката е голям адреналин. Винаги съм се чудила защо хората вземат наркотици, например, като вместо това със същата доза страхотна музика могат да получат същия адреналин. Срещите и вечерите с близки хора са част от тези "мой неща".

Коя е любимата ти туристическа дестинация и защо? А кое е най-екзотичното място, където си пътувала?

Европа, категорично Европа! Има толкова много история и култура, и толкова много различни страни и места, които да се видят.

Разкажи ни забавен момент от работата си в Карол…

Много са. Почти всеки ден се случва нещо забавно. Най-хубавото е, че работим в прекрасен екип. След толкова години работа заедно си имаме наши запазени "фирмени лафове". Използваме ги често в ежедневието си и така се разсмиваме. Един от любимите ни "лафове" е: "Всичко е на запис!" :) Помислете само в колко много ситуации е актуален.

Какво ще посъветваш читателите на блога на Карол за управлението на личните им финанси? Как да спестяват, къде да инвестират?

Ще ги посъветвам това, което всеки ден в Карол съветваме нашите клиенти - инвестирайте, защото това е много добър начин да се погрижите за бъдещето си, да осигурите качествен стандарт на семейството си. Започнете да го правите още в началото на своята кариера, като отделяте процент от месечния си доход. Така няма да бъде необходимо да чакате момент, в който да получите голяма сума пари, която да инвестирате. По този начин сами ще си осигурите тази сума след години правилно инвестиране.