Глобални инвестиционни стратегии на тримесечието. Тримесечен бюлетин ->

Спестовен план

Създай си бъдеще

С възможност за инвестиции в портфейл от водещи световни
компании с малки месечни вноски чрез фондове на Schroders и Адванс.

 

8 причини да инвестирате в нашия спестовен план

Колкото по-рано започнете да инвестирате чрез спестовен
план, толкова по-малко средства ще са ви необходими за
достигането на крайната финансова цел!

Колко време и
инвестиции са ви нужни?

Инвестирането чрез спестовен план сега е по-лесно и достъпно от всякога.

Ние сме с вас от избирането на подходяща спестовна програма
до постигането на дългосрочната ви цел.

 • Балансиран до високодоходен
 • 9.22 %
  историческа средногодишна доходност*
 • Schroder ISF Global Sustainable Growth или Адванс Глобал Трендс
 • Schroder Global Sustainable Growth инвестира в акции на компании в цял свят. Мениджърите на фонда смятат, че компаниите с  дългосрочна устойчивост на бизнеса, които имат отговорност към своите клиенти, служители и партньори и се грижат за околната среда, имат по-голям потенциал за растеж и възвръщаемост за дълъг период от време.
  Адванс Глобал Трендс инвестира в секторите, които имат най-добър потенциал. Мениджърът на фонда анализира състоянието и развитието на икономиките, демографските тенденции, паричните и фискални политики на централните банки и правителствата, геополитическите фактори. 

   

  *Историческа средногодишна доходност за Schroder Global Sustainable Growth за последните 10г.
  Пълна информация за историческата доходност и спестовния план.

 • Високодоходен вариант
 • 9.82 %
  историческа средногодишна доходност*
 • Фондове Адванс - Централна и Източна Европа или Schroder Global Smaller Companies
 • Фондове Адванс ИнвестАдванс Източна Европа или Адванс Възможности в Нова Европа. Фондовете инвестират в акции на борсите в Централна и Източна Европа и дават лесен достъп до страни в региона, някои от които са недостъпни за индивидуалния инвеститор. Инвестицията в тези фондове е добър начин да се възползвате от дългосрочните перспективи за растеж на икономиките и борсите от ЦИЕ.
  Фондът Schroder Global Smaller Companies инвестира в акции на малки компании (в долните 30% по пазарна капитализация) в целия свят. Портфейлът на фонда е силно диверсифициран както по региони, така и по сектори.

   

  *Историческа средногодишна доходност за Schroder Global Smaller Companies за последните 10г.
  Пълна информация за историческата доходност и спестовния план.

Само с няколко клика и минимална вноска можете да
инвестирате в портфейл от десетки глобални компании

 

 

 1. Открийте своя акаунт бързо и лесно през нашия онлайн портал.

 2. Подайте заявка за сключване на договор и ние ще се свържем с вас за потвърждение.

 3. Направете своята първа вноска в избрания от вас фонд.

 

Към онлайн портала

Често задавани въпроси

 1. Минимумът от 1000 USD/EUR за фондовете на Schroders важи ли за фондовете от Спестовния план?

  Не. По принцип за фондовете на Schroders има минимално изискване от 1000 USD/EUR при еднократно закупуване на дялове. За фондовете, които предлагаме в различните варианти на Спестовния план, този минимум не важи. Там минималната вноска е 100 лв.

 2. Вече съм си избрал в кой фонд искам да започна Спестовен план. Каква е следващата стъпка?

  Следващата стъпка е да подадете заявка за сключване на договор (през онлайн портала), след което ние ще се свържем с вас и можете да започнете да правите вноски по вашия Спестовен план.

 3. Какви са таксите, които ще плащам като инвеститор в Спестовния план?

  Дължите единствено такса на входа при всяка вноска.

  Таксите на входа за фондовете на Шрьодерс започват от 2%. За да ви стимулираме да инвестирате регулярно и дългосрочно, таксите намаляват с броя на направените вноски: след 36-тата вноска падат на 1.5%, след 60-тата вноска - на 1.0% и след 84-тата вноска - на 0.5%

  За фондовете Адванс, които се управляват от Карол Капитал Мениджмънт, таксата е фиксирана на 1.5% като там предимство е, че нямате минимална сума за вноската.

   

 4. Има ли такса ако искам да прехвърля събраните средства в друг фонд?

  Не. Трябва да имате предвид, че директното прехвърляне от фонд във фонд е възможно само когато и двата фонда се управляват от Schroders. В този случай не дължите допълните такса за прехвърлянето.

 5. Има ли такса ако реша да изтегля събраните от мен средства?

  Не, такса за обратно изкупуване няма. 

 6. Каква е първоначалната вноска?

  За фондовете на Schroders първоначалната вноска, както и всяка вноска след това трябва да е на стойност минимум 100 лв. За фондовете Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт, няма изискване за минимална сума.

 7. Колко пъти на месец мога да правя вноски към Спестовния план?

  Поръчки за Спестовния план се пускат 2 пъти в месеца на 15-то и 30-то число. Можете да изберете датата, която е по-удобна за Вас, а може и да внасяте два пъти в месеца.

 8. Мога ли да внасям в повече от един фонд?

  Да, можете. Ако сте си избрали повече от един фонд на Schroders, минималната вноска е 100 лева за фонд.

 9. Мога ли всеки месец да внасям различна сума?

  Да, можете. Вноските не са фиксирани и можете да променяте сумата всеки път спрямо наличните Ви средства, но имайте предвид, че за фондовете на Schroders сумата трябва да покрива минимума от 100 лева.

 10. Мога ли да пропускам вноски?

  Да, можете. Едно от основните предимства на Спестовния план на Карол Капитал е неговата гъвкавост по отношение на внасяне и теглене на средства. Въпреки това, за да се възползвате максимално от ефекта "осредняване на стойността на закупените дялове" препоръчваме да се придържате към установен график на внасяне на средства.

 11. Мога ли да си изтегля парите по всяко време?

  Да, можете. Във всеки един момент когато пожелаете, можете да пуснете поръчка за обратно изкупуване като се свържете с нас. 

 12. Как мога да следя инвестицията си?

  В началото на всеки месец ще получавате справка за състоянието на портфейла ви.

 13. Как мога да правя вноските си?

  Можете да превеждате вноските си по банков път, след като сте подписали договор с Карол Капитал Мениджмънт.

 14. В каква валута мога да правя вноските си?

  Всички фондове на Schroders от Спестовния план са в евро. Можете обаче, да правите вноските си както в лева така и в евро. За целта просто избирате валутата и превеждате средствата в съответната банкова сметка в лева или евро.

 15. Как да не забравям за вноските си?

  Можете да автоматизирате вноските си като отидете във вашата банка и помолите да ви направят директен дебит към сметката на Карол Капитал Мениджмънт на определена от вас дата.

 16. За какъв период е инвестицията?

  Вие сами определяте периода на вашата инвестиция. При Спестовния план, където сумата на вашата инвестиция се натрупва с времето, за по-добър резултат препоръчваме период от минимум 5 години.

 17. От къде мога ежедневно да следя цените на фондовете?

  Актуалните цени на фодовете Адванс можете да намерите в меню "Продукти" на уебсайта ни. За фондовете на Schroders, цените се качват на страницата на Schroders за България.

Информацията на тази страница е само с информационна и маркетингова цел, не представлява инвестиционен съвет, не е препоръка или предложение за покупка или продажба на финансови инструменти, нито предлагане на друг вид инвестиционни услуги. Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на тези ценни книжа и инвестиции може да се повишава или да спада. Инвеститорите могат да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства. Предишните резултати не са показателни за бъдещи резултати. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение, моля прегледайте проспекта и основния информационен документ на фонда, в който бихте желали да инвестирате, и/или се запознайте с приложимите документи за други инвестиционни услуги.